ÖZBEKİSTAN DA SIGMA KALİTESİNİ TERCİH ETTİ

Ocak 2021

240 ton/saat sıcak asfalt üretim kapasiteli PRIMA 240 modeli SIGMA asfalt plenti Eylül 2020’den beri Özbekistan’da üretim yapıyor.

Özbek firma tarafından Şubat 2020 sonlarında SIGMA’ya sipariş edilen asfalt plentinin üretimi, pandemi kısıtlamalarına rağmen yoğun bir çalışmayla tamamlanarak, Mayıs ayı başlarında 18 adet araçla sevk edildi. Karantina ve uçuş yasakları nedeniyle, kuruluma ancak Ağustos ayında başlanabildi. Koşulların zorluğuna rağmen yaklaşık 4 haftada montaj tamamlandı ve tesis Eylül ayı ortalarında başarıyla devreye alındı. Test çalışmalarında gerek performans gerekse asfalt kalitesi olarak mükemmel sonuçlara ulaşıldı.

Özbekistan’da birçok farklı sektörde faaliyeti bulunan önemli bir firma tarafından satın alınan asfalt plenti, Namangan şehrine kuruldu. Sipariş öncesi firma yetkilileri, Kırgızistan ve Azerbaycan’da yıllardır başarıyla çalışmakta olan SIGMA plentlerini ziyaret ettiler, kullanıcı firmaların bizzat sahadaki sorumluları ile görüşerek, plentin performansı ve memnuniyetlerini araştırdılar. Sonuçta, ihtiyaçları olan yeni asfalt plentini SIGMA’dan temin etmeye karar verdiler.

SIGMA’nın Özbekistan’daki ilk referansı olan plent, tamamen otomatik ve bilgisayar kontrollü olarak çalışıyor. Yakıt olarak doğal gaz kullanılıyor. Tesiste kızgın yağla ısıtılan bitüm tankları ve 1.000.000 kcal/h kapasiteli kızgın yağ kazanı da yer alıyor.

40 ton kapasiteli geri kazanılmış filler ve yine 40 ton kapasiteli harici filler, kule tipi filler silosu sayesinde ayrı ayrı depolanıyor.