MAU İNŞAAT İKİNCİ SIGMA ASFALT PLENTİNİ DE KURDU

Ağustos 2019

 

İzmir’in Torbalı ilçesi yakınlarına kurulan plent başarıyla devreye alındı.

Konya merkezli firma, taahhüdünde bulunan Belevi – Tire yolunun sıcak asfaltını üretmek amacıyla, çözüm ortağı olarak ikinci kez SIGMA’yı seçti. 2018 yılında, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine kurulan ilk plentin performansı ve satış sonrası hizmetlerinden son derece memnun kalan firma, yeni plent ihtiyacı için yine SIGMA’yı tercih etti. Montaj ve devreye alma çalışmalarının tamamlanmasını takiben, asfalt plenti Ağustos ayında başarıyla devreye alındı.

Yakıt olarak doğal gazın kullanıldığı ve bitüm ısıtmanın kızgın yağla yapıldığı tamamen bilgisayar kontrollü plentte, yatay bitüm tankları ve kızgın yağ kazanı yer alıyor. Tanklarda bulunan karıştırıcılar sayesinde, istendiğinde tank polimer modifiye bitüm (PMB) depolanması için de kullanılabiliyor. Tam kapasiteyle faaliyete geçen tesisin 2020 yılı içerisinde daha yoğun bir şekilde üretime devam etmesi bekleniyor.

Üst katta, tüm elektrik güç ve kontrol panolarının yer aldığı klimalı kumanda kabini altında, SIGMA’nın standart olarak teslim ettiği ikinci konteyner içinde de hava kompresörü ve sahadan kablo girişleri bulunuyor. Üst üste yerleştirilen iki konteyner sayesinde daha estetik bir görüntü sağlanırken, gerekli malzemelerin depolanacağı bir alan da yaratılmış oluyor.