SIGMA UKRAYNA’DA

Aralık 2020

Saatte 240 ton sıcak asfalt üretim kapasiteli PRIMA 240 modeli asfalt plenti Ukrayna’da başarıyla görev yapıyor.

Şubat ayı başlarında, SIGMA’nın Ukrayna distribütörü tarafından sipariş edilen 240 ton/saat kapasiteli asfalt plenti, kısa sürede üretimi tamamlanarak, Nisan ayında sevk edildi. Tüm dünyayı saran pandemi süreci, karantina ve uçuş yasakları nedeniyle, kuruluma ancak Temmuz ayında başlanabildi. Yaklaşık 3 hafta sonunda montaj tamamlanarak, plent Temmuz 2020 sonunda başarıyla devreye alındı ve taahhüt edilen kapasitenin de üzerinde performans sağladı.

Ukrayna’nın önde gelen asfalt üreticilerinden biri tarafından satın alınan asfalt plenti, Khmelnitsky şehrine kuruldu. Firma yetkilileri SIGMA plentini daha önce BAUMA 2019 Fuarı’nda gördüklerini ve kalitesinden etkilendiklerini belirttiler. Yurtdışında çalışan diğer SIGMA plentlerin performansını da araştırıp, yerinde inceledikten sonra, ihtiyaçları olan yeni asfalt plentini SIGMA’dan temin etmeye karar verdiler.

SIGMA’nın Ukrayna’daki ilk referansı olan plent, tamamen otomatik ve bilgisayar kontrollü olarak çalışıyor. Yakıt olarak doğalgazın kullanıldığı tesiste kızgın yağla ısıtılan bitüm tankları ve kızgın yağ kazanı da yer alıyor. Ağustos ayı başında üretime başlayan plent, üç ay içinde yaklaşık 100.000 ton sıcak asfalt üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Firma yetkilileri, İtalyan – Türk mühendisliğinin mükemmel sonucu SIGMA asfalt plentinin performansından son derece memnun olduklarını ifade ediyorlar.