SIGMA’DAN İTALYA’YA GERİ DÖNÜŞÜM UYGULAMALI ASFALT PLENTİ

Ağustos 2022

COMPACT 1750 modeli saatte 140 ton sıcak asfalt üretim kapasiteli asfalt plentinde geri dönüşüm besleme kulesi de yer alıyor.

SIGMA’nın İtalya distribütörü tarafından sipariş edilen 140 ton/saat kapasiteli asfalt plenti, 17 adet 40 ft konteyner içerisinde sevk edildi. Haziran ayında başlanan montajın tamamlanmasıyla, Temmuz ayında deneme çalışmalarını takiben RAP (geri dönüşüm asfalt) sistemiyle birlikte tesis devreye alındı.

Güney İtalya’da kurulan asfalt plentinde yakıt olarak LPG gazı kullanılıyor, bitüm ve plent ünitelerinde ısıtma ise elektrikli ısıtıcılarla yapılıyor. 72 ton kapasiteli iki gözlü mamul silosunda istendiği takdirde iki farklı asfalt tipi stoklanabiliyor veya ortadan direkt kamyona boşaltma yapılabiliyor.

Asfalt plenti tamamen otomatik ve bilgisayar kontrollü olarak çalışıyor. Geri dönüşüm kulesine çıkarılan RAP (geri dönüşüm asfalt) malzeme, istenen oranda tartılarak her karışım içerisine besleniyor. Kurutucu çıkışındaki agrega sıcaklığı, orijinal agrega ve RAP malzemelerin rutubeti ile miksere besleme oranına bağlı olarak arttırılıyor.